Događanja

Stručno usavršavanje knjižničara Brodsko-posavske županije

U organizaciji Gradske knjižnice Slavonski Brod i Društva knjižničara Slavonski Brod 17. ožujka 2017. prof. dr. sc. Aleksandra Horvat održala je stručno predavanje Zaštita prava autora i korisnika kojemu se odazvalo više od 40 knjižničara školskih, narodnih i specijalnih knjižnica Brodsko-posavske županije.

Cilje je predavanja omogućiti knjižničarima da slobodno postupaju s tiskanom i digitalnom građom u svakodnevnom radu, pri posudbi i pružanju informacija, pretraživanju, katalogiziranju, dostavi dokumenata, izradi mrežnih stranica, zaštiti građe, digitalizaciji zbirki i objavljivanju jedinica građe iz vlastitog fonda, a da pritom ne povrijede važeće zakonske propise o autorskom pravu i srodnim pravima te propise o zaštiti osobnih podataka.

Nakon predavanja knjižničari su kratko predahnuli, a onda su krenuli u posjet ustanovama u užem središtu grada: Spomen-dom Dragutina Tadijanovića, Muzej Brodskog Posavlja i Državni arhiv u Slavonskom Brodu. Ondje su nas dočekali naši kolege, zaposlenici tih ustanova: Miroslav Bjelobrk, Ivanka Bunčić, Gordana Slanček i Katarina Aladrović Mehandžija. Oni su nas upoznali s radom ovih ustanova, pokazali o kojim kulturnim vrijednostima skrbe te su nam pokazali knjižnice/zbirke knjige u sastavu svojih ustanova. 

DSC 0952

DSC 0957

DSC 0958

Nalazite se ovdje: Knjižnica Događanja Stručno usavršavanje knjižničara Brodsko-posavske županije