Najave

PREZENTACIJA KNJIGA "APORIJA" I "MONOLOG U BLATU" HRVOJA MILIĆA

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2018., godine koju je Europska komisija proglasila Europskom godinom kulturne baštine, Gradska knjižnica nastavlja s predstavljanjem pisaca zavičaja. 

Hrvoje Milić rođen je 1978. godine u Slavonskom Brodu, gdje je proveo veći dio djetinjstva. Diplomirao je u Zagrebu 2004. godine na odsjeku dizajna iprojektiranja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Nedugo poslije studija zapošljava se u struci, ali ubrzo napušta mjesto dizajnera kako bi se intenzivnije posvetio slikanju i pisanju. 
Svoju prvu knjigu, roman pod nazivom „Aporija“, objavljuje 2015. godine. Dvije godine poslije objavljuje drugu knjigu „Monolog u blatu“. 
Trenutno živi u Zagrebu i piše prozu, drame i poeziju, te se i dalje bavi slikarstvom. 
˝Aporija˝ (nešto o knjizi)
Radnja knjige ima oblik unutarnjeg monologa. Kroz monolog glavnog (i jedinog) lika u knjizi, čitatelj ulazi u svijet čovjeka koji je izgubljen i bespomoćan, čiji život je sveden na besmisleno trajanje ispunjeno uzaludnim pokušajima da nađe nekakav smisao, kako bi mogao nastaviti...

˝Monolog u blatu˝ (nešto o knjizi)
Knjiga nas vodi kroz senzualan poetski svemir u stvarnost koju moramo mi svi živjeti (u glibu i blatu) danas u ovom našem globalnom svijetu. Sve je pobjeglo u nesagledivu globalnost; tu na ovoj zemlji, živo biće ne nalazi više nikakva načina povezivanja, dodira, komuniciranja, razumijevanja. Čitajući ovu Milićevu knjigu, stalno sam čuo prodoran i tragičan krik nekoga tko se guši u mulju, u glibu, u dubokom blatu… (Dragutin Dumančić, urednik nakladničke kuće Ceres)

Kao uvod prezentacije biti će prikazan kratki eksperimentalni film ˝Ding Dong˝, zasnovan na romanu ˝Aporija˝.

Knjige koje će biti predstavljene moći ćete kupiti po promotivnoj cijeni od 50 kn.

Radujemo se Vašem dolasku! 

PLAKAT za Hrvoje Milić

Nalazite se ovdje: Knjižnica Najave PREZENTACIJA KNJIGA "APORIJA" I "MONOLOG U BLATU" HRVOJA MILIĆA