Najave

PROMOCIJA SLIKOVNICA DIDAKTIČKOG MATERIJALA ZA DJECU PREDŠKOLSKE I RANE ŠKOLSKE DOBI

KO – MA i Gradska knjižnica Slavonski Brod pozivaju vas na promociju slikovnica- didaktičkog materijala za djecu predškolske I rane školske dobi, autora dr.sc. Ante Kolaka i dr.sc. Ivana Markića.

Promocija će se održati 22. studenog, četvrtak u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod, Trg Stjepana Miletića 12

Ukratko o didaktičkim materijalima – slikovnicama


Moj razred je priča o jednom razrednom odjelu 10 dječaka i 14 djevojčica koji iznose svoje probleme u školskom životu i odrastanju. Kroz njihovu priču predstavljeni su pedagoški izazovi s kojima se susreću, s posebnim naglaskom na njihove vrline i mane te načine prihvaćanja.

Marija kreće u školu priprema djecu za polazak u školu, upoznaje ih sa događanjima u prvim danima škole, njihovim pravima i obvezama. Roditeljima nudi okvir i smjernice za razgovor o polasku djeteta u školu a učiteljima daje ideje za stvaranje pozitivnog razrednog ozračja.

Mak u bolnici ima svrhu pomoći djeci, roditeljima i učiteljima u pripremi djece za boravak u bolnici te ukazuje na strahove koje dijete proživljava prilikom hospitalizacije ali i nudi načine kako te strahove prebroditi.

Lucija uči pomaże učenicima dati odgovor na pitanje Kako naučiti učiti?. Pruža priliku za analizu vlastitog stila učenja i nudi pregled različitih mogućnosti dolaska do željenog znanja.

Kako se osjeća Val? predstavlja prve korake u usvajanju emocionalne pismenosti, ukazuje na emocionalne reakcije s kojima se učenici susreću prilikom školovanja te pruža mogućnost suočavanja s negativnim emocijama trażeći pozitivan pristup u djelovanju djeteta i učitelja s ciljem razvoja povjerenja.

Šimun ima prijatelje potiče kvalitetnije meduvršnjačke odnose, ističe koliko je prijateljstvo važno, omogućuje interaktivno preispitivanje prijateljskih odnosa, ističe koja ponašanja negativno utječu na prijateljstvo te pomaże učenicima koji teže uspostavljaju prijateljske odnose.

Manuela zna i može vodi učenike kroz proces otkrivanja vlastitih i tudih područja darovitosti, iskazuje prednosti ali i poteškoće s kojima se susreću daroviti učenici te ističe činjenicu da je svako dijete dar.

Slikovnice će promovirati Zorana Butorac i autori.

Radujemo se vašem dolasku.

Pozivnica31

Nalazite se ovdje: Knjižnica Najave PROMOCIJA SLIKOVNICA DIDAKTIČKOG MATERIJALA ZA DJECU PREDŠKOLSKE I RANE ŠKOLSKE DOBI