DSC 0916

Posjeta učenika O.Š. „Antun Mihanović“

S ciljem upoznavanja knjižnog i neknjižnog fonda Gradske knjižnice, pravila posudbe istog, kao i starih vrijednih knjiga te općenito zaštite knjiga,  posjetili su nas učenici dvaju trećih razreda O.Š. „Antun Mihanović“ u četvrtak, 2. ožujka 2017. godine, sa svojim učiteljicama. Tom prigodom, posebno su obratili pozornost na bibliofilsko izdanje knjige „Kervave kronike glas“ Balade Petrice Kerempuha,  Miroslava Krleže,  izdane 1972. godine povodom 400-te godišnjice Seljačke bune, a nalazi se na izložbenom postavu Odjela za odrasle. Zanimljivo je bilo i u kutku za tinejdžere, gdje su učenici oduševljeno promatrali bogatu Glazbenu zbirku, kao i knjige iz područja glazbe, zatim stripove te Guinnessove knjige rekorda.

Druženje smo završili interaktivnim razgovorom o vrijednosti i čuvanju knjiga te pričom „Miško u cirkusu“, Željke Horvat-Vukelja, koja govori o važnosti učenja. Neprocjenjivo bogatstvo svega doživljenog, učenici su ponijeli sa sobom.

 


Click to enlarge image DSC_0821.JPG

Maškare su, male maškare...

I sjatilo se veselo društvo prekrasnih maškarica  nasmijanih lica...u srijedu, 22. veljače 2017. u 16,30 sati na Dječjem odjelu Gradske knjižnice. Toliko ljupkosti, toliko iskrica virilo je iza obojanih lica, šešira, prozračnih krilaca.... jer bilo je tu princeza, leptirića, anđelčića, maca i jedan miš, boraca s vještinama i jedan štrumpf, čak malena Frida Kahlo i jedna slatka snaša...

Svi oni , nakon povorke te kratke posjete Odjelu za odrasle, predstavili su svoju masku te domišljatim i simpatičnim opisom nasmijali sve prisutne. I po starom dobrom običaju, ples pod maskama te slatke krafne...začinile su našu malu maškaradu.


ljubav1

Ah, što je ljubav!

I po tko zna koji put...ljubav između škole i knjižnice raširila je svoja krila, razmahala se zagrljajima, isprepletenim ručicama, nasmijanim licima...

I nije zaslužno samo Valentinovo, iako je ono ljubavi pridonijelo, zaslužna je ljubav sama po sebi, ona topla i snažna! Baš tako ....i nikako drukčije, zbilo se 14. veljače 2017. u ranim dopodnevnim satima između čak 100 učenika 2. razreda O.Š. „Bogoslav Šulek“ i Gradske knjižnice Slavonski Brod.  Svakako da je između svega rečenog dominirala prekrasna priča Sanje Pilić „Zaljubljeni medo“. Koliko smijeha, koliko radosti, koliko iščekivanja ... u svakom slovcu, svakoj gesti ludo zaljubljenog mede koji traži samo svoju medvjedicu Belu, da bi u konačnici i djeca zablistala u ulogama priče. Ah, što je ljubav!

Igrom zagrljaja, svih pet razreda pojedinačno zaigralo je i zaplesalo, a učenici verbalno iskazaše ljubav svojim najdražim prijateljicama i prijateljima! Zagrljaj ....kao šećer na kraju!!!

 

ljubav2

ljubav3

ljubav4


gostima1

Teta Šuma u gostima

Zahvaljujući Eko projektu i Danima šuma te pozivu g-đe Ane Rosandić , odgojiteljice Dječjeg vrtića „Kosjenka“,  sasvim je primjerena bila posjeta Teta Šume djeci, u srijedu, 15. veljače 2017. Toplo ozračje vrtića pronijelo je svu čaroliju šume i njene stanovnike kroz priču „Strašljiva sova“, autorice Antoanete Klobučar....s ciljem ekološke osviještenosti i očuvanja prirode.  Šuštali smo i huuuuukali zajedno...te glumili malu obitelj sovica koja živi gore u krošnji drveta.... Nije moglo bolje!

Pjesmom i plesom na kraju pokazasmo radost te zagrljaj  jednih s drugima!!!

gostima2

gostima3

gostima4

gostima5


vuk1

Zaljubljeni vuk

I kolikogod bio opasan, grub te ulijevao strah...vuk je itekako u potrazi za ljubavlju pokazao svoju drugu stranu, onu nježnu i osjećajnu, u priči „Vuk koji je tražio ljubav“, francuske spisateljice Orianne Lallemand. Kako smo se slatko smijali njegovim ljubavnim mukama, strahovima, brigama....ali i slavili  ljubav zajedno s njim ... u Maloj pričaonici, 8. veljače 2017. u 17,00 sati.  Slušali smo jedni druge i razgovarali, kako zapravo svako živo biće želi da voli i bude voljeno. Ukoliko se baš i ne čini tako, tako je! Potrudimo se i sami pokazati ljubav, lijepom rječju i „željezna vrata otvoriti“.

Vukovi sa crvenim srcima zaplesali su svoj ljubavni ples te uz igru i slatkiše doživjesmo radost Valentinova!!! 

vuk2

vuk3

vuk4


Nalazite se ovdje: Odjeli Čitaonica i dječji odjel Odjeli Dječji odjel s radionicom