75 godina Gradske knjižnice Slavonski Brod

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gradska knjižnica Slavonski Brod proslavila je svoj 75. rođendan otvaranjem izložbe “Očima Brodskog lista: povijest Gradske knjižnice Slavonski Brod iz pera novinara”, autorice Matee Žilić.

Brodski list imao je važnu ulogu u zrcaljenju života grada i bilježenju njegove povijesti. Dio te povijesti otkriva i priču naše knjižnice.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika, Marina Martić-Puača.

Nakon otvorenja izložbe započeo je drugi dio programa na čijem početku je sve prisutne pozdravila načelnica Sektora za arhivsku, knjižničnu i muzejsku djelatnost, Jelena Glavić- Perčin.

Kratak pregled aktivnosti i ostvarenja u vremenu od 2018. do 2023. iznijela je ravnateljica knjižnice, Ružica Bobovečki.

Knjižnicu, ne čini samo fond, već i korisnici pa je rođendan knjižnice bio prilika za istaknuti najčitatelje u nekoliko kategorija i odati priznanje dugogodišnjim članovima knjižnice dajući im počasno članstvo.

Nakon službenog dijela programa uslijedila je kazališna poslastica. Kerekesh teatar u izvedbi predstave “Beba” nasmijao je sve u publici. Smijeh i dobro raspoloženje se nastavilo i nakon predstave.

Gradska knjižnica Slavonski Brod od srca se zahvaljuje svima koji su svojim prisustvom ovaj dan učinili još radosnijim.

Godinu dana stariji, ohrabreni i motivirani otvaramo novo poglavlje na kojem ćemo, vjerujemo, biti ponosni.🤗

Foto: Grad Slavonski Brod

Fotoklub Kadar SB

lipanj 2024
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.

LJETNO RADNO VRIJEME KNJIŽNICE!

Skip to content