Duboki tragovi u pijesku: Putovanje kroz Rub’ al Khali s Goranom Blaževićem

Facebook
Twitter
WhatsApp

Dragi ljubitelji pustolovina su večeras, 27. listopada 2023., u Velikoj dvorani naše knjižnice, imali priliku pridružiti se putovanju kroz bezdan pustinje Rub al Khali kroz oči autora Gorana Blaževića.

‘Karavan: Ekspedicija kroz pustinju Rub’ al Khali’ vodila nas je kroz putovanje koje se dogodilo 2019. godine, kada je Goran Blažević postao jedan od prvih stranaca s turističkom vizom za ulazak u Saudijsku Arabiju. Uz podršku saudijske kraljevske obitelji, postao je dio velike ekspedicije nazvane “Rakayib” (karavana deva).

Kroz riječi autora i prezentaciju slika imali smo priliku provesti 25 dana u tom surovom području, suočavajući se s izazovima života u pustinji, učeći jahati deve i stvarajući poseban odnos s tim divnim životinjama.

Blaževićeva knjiga otkrila nam je duboka unutarnja previranja, želju, žeđ i glad, te trenutke spokoja usred beskrajnih pjeskovitih prostranstava.

📖 Priča je to o hrabrosti, strpljenju i suživotu s prirodom, koja nas je ostavila bez daha.

Iako je večer prošla, ova avantura će ostati živa u našim sjećanjima.

Hvala vam što ste bili dijelom ove jedinstvene avanture i nadamo se da ćemo se ponovno sresti na sličnim putovanjima kroz svijet knjiga i nepoznatih svjetova.

studeni 2023
Utorak, 28. studenoga 2023.

Klima li nam se klima?

Utorak, 28. studenoga 2023.

AUDICIJA za Djeda Božićnjaka! 🎅

prosinac 2023
Skip to content