Gradska knjižnica Slavonski Brod proslavila je svoj 76. rođendan!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Početak programa obilježilo je otvaranje izložbe Anamorfoza portreta Ivane Brlić-Mažuranić kroz pisane razgovore: ženski glasovi u pismima autorice Matee Žilić. Zahvaljujemo zamjenici gradonačelnika grada Slavonskog Broda gđi Marini Martić Puača na dolasku te predivnim riječima podrške za daljnji rad ustanove.

Nakon predstavljanja rada knjižnice s kratkim osvrtom na povijesni pregled, uslijedilo je proglašenje najčitatelja i počasnih članova- pravih ambasadora književnosti i kulture. U kategoriji najmlađih, za najčitatelja je izabran Damjan Plavac, učenik 2. raz. OŠ “Bogoslav Šulek”. U kategoriji mladih izabrana je Sara Karlović, fotograf i grafički dizajner, a u kategoriji odraslih, najčitateljica je Tea Blaževac.

Za dugogodišnju vjernost ustanovi, od danas su počasnim članstvom nagrađeni Kata Lovrić, Verica Osoba, Ljubica Kurelović, Anto Poplaša i Ivan Kovačević.

U nastavku programa posjetitelji su mogli pogledati predstavu Susjed u izvedbi Teatra Exit.

✍🏼Zahvaljujemo svima što su ovaj dan odlučili proslaviti s nama!

Zahvaljujemo se i svim djelatnicima knjižnice koji svojim radom i predanošću unose vjetar u jedra ovog 76godišnjeg broda koji plovi prema svojoj budućnosti.

I za kraj ostavljamo vas s riječima naše Ivane:

„No valja, da prebrodimo kojekakve valove, a da ipak ostanemo na površini!“

lipanj 2024
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.

LJETNO RADNO VRIJEME KNJIŽNICE!

Skip to content