Kratka priča četvrtkom

Facebook
Twitter
WhatsApp

Druženjem i književnim susretom sa suvremenim i izuzetno aktivnim i omiljenim hrvatskim autorom kratkih priča, romana, poezije i drama za djecu, tinejdžere i odrasle, Mladenom Kopjarom, zaokružili smo program vođenog čitanja za srednjoškolce i studente koji smo u knjižnici provodili pod nazivom Kratka priča četvrtkom. Zajedno smo čitali, raspravljali, razgovarali, dopunjavali i prekrajali priče, zamišljali drukčije krajeve, pokušavali razumjeti postupke likova i na kraju, shvatili da nikada nismo sami, da uvijek postoji još netko s istim problemom koji muči i nas same. 💭

Za kraj smo u goste pozvali majstora kratkih priča da nam više kaže o samom žanru kratke priče i kako kratke priče nastaju te kako je i zašto nastala i kratka priča koju smo u programu čitali. Književnika su osim polaznika programa došli poslušati i učenici Srednja škola Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskoga Broda s nastavnicom Marijom Pilipović.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i sudjelovali u ovom programu, osobito nastavnici Mariji Pilipović koja je motivirala brojne učenice na sudjelovanje, Ministarstvu kulture i medija koje je program sufinanciralo i književniku Mladenu Kopjaru koji nam je završnicu učinio posebnom i zanimljivom!

lipanj 2024
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.

LJETNO RADNO VRIJEME KNJIŽNICE!

Skip to content