Predstavljena knjiga Ivane Seletković

Facebook
Twitter
WhatsApp
Nesumnjivo, prekrasna večer za sve ljubitelje pisane riječi i poklonike, prije svega klasične glazbe.
Dana, 26. listopada 2021. godine, točno u 18,00 sati, u velikoj dvorani Gradske knjižnice započelo je predstavljanje knjige „Društvena fenomenologija opere“ dr. sc. Ivane Seletković, koju s ponosom možemo zvati našom.
U program nas je uvela prekrasna glazbena točka „Lascia ch’io pianga“ Georga Friedricha Händla u izvođenju učenice Beatricije Barić, uz klavirsku pratnju Hrvoja Aušića, mag. mus. i mentoricu solo pjevanja Gabrijelu Škrabal, mag. mus. iz Glazbene škole Slavonski Brod.
Naime, knjiga u izdanju Academie Analitice, Društva za razvoj logike i analitičke filozofije u BiH, iz Sarajeva, rijetko je i neprocjenjivo pisano postignuće.
Usljed koronakrize i postojećih epidemioloških mjera, očekivani broj posjetitelja u fizičkom prostoru dvorane se nadopunio i onima koji su virtualnim putem bili uključeni u program.
Tako su nam preko videolinka knjigu predstavili: odgovorni urednik, izdavač i recenzent knjige dr. sc. Nijaz Ibrulj iz Sarajeva, zatim dr. sc. Luka Boršić iz Zagreba te dr.sc. Tomislav Seletković, također iz Zagreba.
Svoje izlaganje i zahvalu svima nazočnima vrlo nadahnuto je izrekla sama autorica, koja osim brojnih eseja iz područja sociologije kulture i umjetnosti, književnih analiza i kritika, piše i poeziju.
Kratka diskusija na kraju programa je zaokružila ovu posebno lijepu večer.
 
Ružica Bobovečki, autorica teksta
 
 
15 veljača 2024
15. veljače - 25. travnja

Zdravlje nije samo odsustvo bolesti, ono je harmonija mentalnog, duševnog, duhovnog, fizičkog i socijalnog blagostanja. Kreativne radionice osmišljene su kao sigurno okruženje gdje ćete imati priliku istražiti vlastite kreativne potencijale, […]

23 veljača 2024
19:00-20:00

Pozivamo vas u petak, 23. veljače 2024. godine na predstavljanje knjige Rasuti fragmenti postojanja autora Križe Katinića. Autor će održati i prigodno predavanje naziva Čovjek pred pitanjem smisla. Predstavljanje počinje […]

27 veljača 2024
18:00-19:00

Pozivamo vas na  razgovor s autorom knjige PORAZ LJUDSKOSTI. CRKVENI NAUK U EPOHI NUKLEARNOG ORUŽJA. Susret je zakazan za 27. veljače 2024. godine s početkom u 18.oo sati u Velikoj […]

Skip to content