Predstavljena knjiga Ivane Seletković

Facebook
Twitter
WhatsApp
Nesumnjivo, prekrasna večer za sve ljubitelje pisane riječi i poklonike, prije svega klasične glazbe.
Dana, 26. listopada 2021. godine, točno u 18,00 sati, u velikoj dvorani Gradske knjižnice započelo je predstavljanje knjige „Društvena fenomenologija opere“ dr. sc. Ivane Seletković, koju s ponosom možemo zvati našom.
U program nas je uvela prekrasna glazbena točka „Lascia ch’io pianga“ Georga Friedricha Händla u izvođenju učenice Beatricije Barić, uz klavirsku pratnju Hrvoja Aušića, mag. mus. i mentoricu solo pjevanja Gabrijelu Škrabal, mag. mus. iz Glazbene škole Slavonski Brod.
Naime, knjiga u izdanju Academie Analitice, Društva za razvoj logike i analitičke filozofije u BiH, iz Sarajeva, rijetko je i neprocjenjivo pisano postignuće.
Usljed koronakrize i postojećih epidemioloških mjera, očekivani broj posjetitelja u fizičkom prostoru dvorane se nadopunio i onima koji su virtualnim putem bili uključeni u program.
Tako su nam preko videolinka knjigu predstavili: odgovorni urednik, izdavač i recenzent knjige dr. sc. Nijaz Ibrulj iz Sarajeva, zatim dr. sc. Luka Boršić iz Zagreba te dr.sc. Tomislav Seletković, također iz Zagreba.
Svoje izlaganje i zahvalu svima nazočnima vrlo nadahnuto je izrekla sama autorica, koja osim brojnih eseja iz područja sociologije kulture i umjetnosti, književnih analiza i kritika, piše i poeziju.
Kratka diskusija na kraju programa je zaokružila ovu posebno lijepu večer.
 
Ružica Bobovečki, autorica teksta
 
 
24 lipanj 2024
All day

Dragi korisnici, ljetno radno vrijeme Knjižnice traje od 24. lipnja do 2. rujna 2024. - ponedjeljak i utorak od 12.00 do 19.30 sati - srijeda, četvrtak i petak od 7.30 […]

Skip to content