PREKO UMJETNOSTI DO ZVIJEZDA: putovanje s Malim princom

Facebook
Twitter
WhatsApp

POZIV NA RADIONICU

OPĆENITO O CIKLUSU RADIONICA:

Cilj je ovih radionica prikazati intermedijalnost u tekstu Malog princa autora Antoine de Saint – Exuperyja. Procesom transformativnog čitanja proći ćemo kroz sljedeće grane umjetnosti: književnost, slikarstvo, kiparstvo, modelarstvo, fotografiju, glazbu, film (animaciju). Naše putovanje završit će područjem astronomije (znanstvenim poljem) koje je služilo i služi kao inspiracija svim navedenim granama umjetnosti.

PRVA RADIONICA uvest će nas u svijet Malog princa i razmotriti njegovu dublju simboliku i značenje kroz analizu likova, simbola i poruka u knjizi. Sudionici radionice razgovarat će o ključnim temama i naučiti kako interpretirati tekst kroz različite umjetničke perspektive.

Cilj

Upoznavanje s akcijskim slikarom Jacksonom Pollockom koji je svoje slike stvarao na neobičan način- „pisao“ ih je u zraku.

Aktivnosti

Analiza Pollockovih slika i usporedba s opisima Malog princa iz knjige.

Stvaranje vlastitih “slikovnih priča” u kojima sudionici radionice pokušavaju prenijeti emocije i poruke kroz apstraktne slike.

Program “Preko umjetnosti do zvijezda: putovanje s Malim princom” podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Voditeljica programa: Matea Žilić

lipanj 2024
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.

LJETNO RADNO VRIJEME KNJIŽNICE!

Skip to content