Rječotvorstvo u akciji

Facebook
Twitter
WhatsApp

S ponosom se vraćamo na, današnji, održani susret s osobom koja nas je ostavila poniznima pred opipljivom strasti za knjigama, prevoditeljstvu i književnosti. U sklop Mjeseca hrvatske knjige imali smo priliku ugostiti i upoznati Andu Bukvić Pažin, ambasadoricu ovog važnog događaja.

Anda je svoj prvi dodir s knjigama doživjela u svom rodnom kraju- Metkoviću. Njezin životni put vodio ju je do Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje je studirala engleski i njemački jezik i književnost. Stalni interes prema knjigama i jeziku pratio je i doktorat iz 2012. godine, koji se bavio ženskim dnevnicima i autobiografijama na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće.

Njezina posvećenost knjigama izražava se i kroz pisanje književnih kritika i prikaza, te poticanje čitanja, posebno među najmlađima- s naglaskom na slikovnice.

Njezino ime postalo je sinonimom za izvrsnost u književnom prevođenju, što dokazuje i nagrada Ministarstva kulture Iso Velikanović za najbolji prijevod romana “Manji smo boemi” irske spisateljice.

Ovaj bombon od susreta bio je posebno sladak zahvaljujući Andi, ali i mladosti u publici koja je imala priliku upijati svježi entuzijazam za jezik i književnost te svjedočiti čistoj virtuoznosti rječotvorstva naše drage gošće.

Matea Žilić, moderatorica programa, autorica teksta i fotografije

Inga Devčić, autorica fotografija

studeni 2023
Utorak, 28. studenoga 2023.

Klima li nam se klima?

Utorak, 28. studenoga 2023.

AUDICIJA za Djeda Božićnjaka! 🎅

prosinac 2023
Skip to content