Sjaj i sjena narcizma

Facebook
Twitter
WhatsApp

U petak, 15. ožujka 2024. godine, imali smo čast ugostiti Josipu Pavičić, spisateljicu čija najnovija knjiga “Ja, pa ja i opet ja” otvara zanimljivu raspravu o narcizmu i narcisima.

Josipa Pavičić autorica je koja uranja u ljudsku psihu, istražujući složene teme i donoseći ih na način koji potiče razmišljanje i samorefleksiju.

Njezina posljednja knjiga nije iznimka tome. “Ja, pa ja i opet ja” istražuje sve nijanse narcizma, fenomena koji je sveprisutan u suvremenom društvu, ali često nedovoljno shvaćen ili trivijaliziran.

Kroz svoju knjigu, autorica nas vodi kroz labirint narcisoidnih osobnosti, objašnjavajući kako narcizam utječe na pojedinca, odnose s drugima i na društvo u cjelini.

Potiče nas na skeniranje odnosa i pronalaženje toksičnih uzoraka u interakciji s drugima, ali i onoj vlastitoj i usmjerenoj ka nama samima.

Josipa Pavičić vješto je spojila teoriju s praksom pružajući nam priliku da dublje razumijemo temu, ali i da postavimo pitanja, iznesemo razmišljanja i otvorimo dijalog o ovom važnom i intrigantnom fenomenu.

Skip to content