Svečanost dodjele nagrada za kratku humorističnu priču klUPKO smijeha 2024.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Svečano se odmotalo klUPKO smijeha ….i to po šesti put, sinoć, 2. veljače 2024. s početkom u 19,00 sati u velikoj dvorani Gradske knjižnice. Prema Natječaju za najbolju kratku humorističnu priču klUPKO smijeha 2024. objavljenom prošle godine na samom početku manifestacije Mjesec hrvatske knjige s rokom prijava do 1.12.2023. godine pristigle su itekako dobre humoristične priče na adresu Udruge UPKO, tim više, jer je Natječaj bio objavljen za područje cijele RH. Glavni organizator Natječaja je Uduga UPKO – Udruga za poticanje kulture i obrazovanja iz Slavonskog Broda, uime koje je govorio Luka Pongračić, mag. prim. educ.

Suorganizatori Natječaja su tri knjižnice:

Gradska knjižnica Nova Gradiška , Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i Gradska knjižnica Slavonski Brod, dok su medijski pokrovitelji: Posavska Hrvatska , Slavonsko-brodska televizija , Radio 92FM.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu:

prof. dr. sc. Goran Rem, Filozofski fakultet u Osijeku, prof. dr. sc. Tvrtko Vuković, Filozofski fakultet u Zagrebu, doc. dr. sc. Irena Krumes, Sveučilište u Slavonskom Brodu, Tomislav Sabljić, pisac kratkih priča i idejni začetnik Natječaja, Silvio Stilinović, dopisnik HTV-a, voditelj Satiričkoga kazališta mladih u Slavonskome Brodu, Dunja Vanić, novinarka Posavske Hrvatske, imalo je zaista težak zadatak, izabrati najbolje kratke humoristične priče.

Prema njihovom stručnom sudu treće mjesto je osvojila priča “Lovačke priče” autora Ivana Pucara iz Brodskog Varoša, drugo mjesto priča „Crvenkapica polaže državnu maturu” autorice Milice Tomljenović iz Zagreba, a prvo mjesto je osvojila priča „Dostava” autora Igora Sekulića iz Osijeka. Profesionalnim glumačkim izričajem nagrađene priče su čitali mladi brodski glumci Matej Safundžić, Andrija Krištof i Luka Stilinović, a za glazbeni intermeco su bili zaduženi Lana Pletikapić i Vladimir Jevicki.

Predivna i ugodna atmosfera svečane dodjele nagrada potkrijepljena je i zanimljivom “klupkastom” scenografijom koju su osmislili i postavili mladi brodski glumci.

I za kraj, zahvala i čestitke prštale su na sve strane, ali je i dan poziv svim zainteresiranima da se jave na sedmo klUPKO smijeha 2025. godine. Također, u ime Gradske knjižnice čestitamo svima nagrađenima i onima koji su sudjelovali, kao i zahvala svima akterima na odličnoj organizaciji ovog projekta. Zahvaljujemo medijima koji su pratili ovaj svečani događaj: Radio Brod, SBTV, Posavska Hrvatska, HRT.

Važno je za naglasiti da je pokrovitelj Natječaja za kratku humorističnu priču klUPKO smijeha Grad Slavonski Brod, službena stranica.

lipanj 2024
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.

LJETNO RADNO VRIJEME KNJIŽNICE!

Skip to content