Tečaj Knjižnice i turizam

Facebook
Twitter
WhatsApp
U organizaciji Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara, Društva knjižničara Slavonski Brod i Gradske knjižnice Slavonski Brod održan je 5. travnja 2022. od 10 do 15 sati u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod tečaj Knjižnice i turizam. Na tečaju je sudjelovalo 20 knjižničara iz narodnih i školskih knjižnica Brodsko-posavske županije.
Predavačica je dr. sc. Ksenija Tokić, znanstvena savjetnica, zaposlenica Biblioteke Instituta za turizam. Glavna područja njezinoga znanstvenog interesa su uloga knjižnica u turizmu i gospodarstvu, znanstveno komuniciranje u digitalnom okruženju, informacijska pismenost vs. nepismenost te bibliometrija.
Knjižničari su se upoznali s teorijskim osnovama povezanosti knjižnica i turizma. Turizam je vrlo pogodan za prezentiranje lokalne kulturne baštine, a knjižnice čuvaju značajan dio te baštine. Na radionici je prikazano na koji način knjižnice već sudjeluju u razvoju turizma, ali i što je potrebno učiniti da baština i ostali resursi u knjižnicama postanu turistički proizvod.
04 travanj 2024
04. travnja - 29. kolovoza

Zdravlje nije samo odsustvo bolesti, ono je harmonija mentalnog, duševnog, duhovnog, fizičkog i socijalnog blagostanja. Kreativne radionice osmišljene su kao sigurno okruženje gdje ćete imati priliku istražiti vlastite kreativne potencijale, […]

23 travanj 2024
18:00-22:00

Dragi svi, pozivamo vas da nam se pridružite na programima u Noći knjige! Vidimo se!

23 travanj 2024
20:00-21:00

Pozivamo vas na program u Noći knjige, 23. travnja 2024. s početkom u 20.00 sati. Gradska knjižnica Slavonski Brod u suradnji s Centrom Ego Ideal, za usluge psihosocijalnog  savjetovanja, poziva […]

Skip to content