U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna

Facebook
Twitter
WhatsApp
Tradicionalno godišnja manifestacija koja se obilježava od 1953. godine, ove godine se održava u vremenu od ponedjeljka, 3.10. na Međunarodni dan djeteta do nedjelje, 9. listopada 2022.
U Gradskoj knjižnici je već prvog dana Dječjeg tjedna organizirana posjeta učenika prvašića iz OŠ Vladimir Nazor te je održan itekako zanimljiv sat lektire na temu “Figaro, mačak koj je hrkao”. U utorak, 4.10. su knjižnicu posjetili učenici također prvašići, iz OŠ Sibinjskih žrtava iz Sibinja, koji su aktivno sudjelovali na satu lektire “Dome slatki dome”. I u srijedu, 5.10. nije dan završio bez posjete djece, ali ovaj put u svojstvu održane Male pričaonice za djecu mlađe predškolske dobi. Naime, započeo je ciklus Malih pričaonica na temu “Upoznajmo Europu” te su djeca oduševljeno spakovala putne torbe, uzela putovnice i krenula na put: startno Hrvatska! Kako je zajednička tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna IGRA, toga sigurno nije nedostajalo u ova radosna živa tri dana druženja s djecom.
Pozivamo svu djecu da u pratnji odraslih osoba do kraja Dječjeg tjedna, a i inače, dođu na zajedničko druženje na Dječji odjel, na upoznavanje sa programima odjela, knjižnim fondom…slikovnicama, igračkama, društvenim igrama. Svi ste dobrodošli!
 
 
Skip to content