Na pragu smo usluge „Knjige na kućni prag“

 
Želja i potreba za čitanjem knjiga pravo je svakog pojedinca, a knjižnica kao temeljno mjesto informiranja, razmjene znanja, ali i razonode i društvene inkluzije ima za cilj uključiti sve društvene skupine, osobito one koje su u opasnosti da budu marginalizirane ili isključene iz uobičajenih društvenih procesa.
Gradska knjižnica Slavonski Brod predstavlja uslugu za svoje korisnike pod nazivom „Knjige na kućni prag“. Cilj ove usluge jest olakšati pristup knjigama i knjižničnim uslugama osobama treće životne dobi, osobama s invaliditetom koje su nepokretne ili teško pokretne, zbog čega im je samostalan odlazak do knjižnice otežan ili u potpunosti onemogućen. Starije i teško pokretne osobe, koje su inače korisnici Gradske knjižnice, često se moraju oslanjati na „treće osobe“ kao posrednike između njih i knjižnice pri čemu izostaje dragocjeno iskustvo kontakta sa knjižnicom i društvene uključenosti.
Ovom uslugom Gradska knjižnica Slavonski Brod, ne samo da izlazi „iz svojih zidova“, nego razvija i dragocijeni svijet empatije, kao jedne od najvećih vrlina modernog doba.
Pristup usluzi imat će korisnici knjižnice s prebivalištem na području grada Slavonskog Broda kojima će se knjige u dogovoru dostavljati na kućnu adresu službenim vozilom knjižnice. Usluga će se provoditi u suradnji s Centrom za inkluzivnu podršku Slavonski Brod. Molimo prijave na broj telefona 035/446-963 ili na mail gksb@gksb.hr. Usluga će biti dostupna od 1. rujna 2022. godine.
 
 
24 lipanj 2024
All day

Dragi korisnici, ljetno radno vrijeme Knjižnice traje od 24. lipnja do 2. rujna 2024. - ponedjeljak i utorak od 12.00 do 19.30 sati - srijeda, četvrtak i petak od 7.30 […]

Skip to content