Odobren projekt nabave kompaktusa

Lijepa vijest stiže nam iz Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske! Odobren projekt u 2020. godini s ciljem opremanja skladišnog prostora kompaktnim regalima također od strane Ministarstva, u ovoj godini je dobio svoj epilog. Naime, na prošlogodišnji Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2022. godinu, za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture pristiglo je ukupno 637 prijava od kojih je odobreno 219 programa, među kojima je i program naše Knjižnice: Nabava kompaktnih regala i polica, za koji će Ministarstvo kulture i medija izdvojiti 60.000,00 kn. Prava projektna završena priča po pitanju kompaktusa u donjem skladišnom dijelu Knjižnice, mala revolucija u smislu maksimalne iskoristivosti prostora, pretraživosti i preglednosti fonda, praktičnosti i lakoće pokretanja regala. Umjesto prijašnjih 9000 knjiga koje su bile smještene na klasičnim statičnim policama, sada će biti smješteno oko 19500 knjiga, što je između ostalog san i vizija svake knjižnice (iskoristivost prostora za smještaj knjiga).
Uz odobrena sredstva Ministarstva kulture i medija te podršku i suglasnost osnivača Grada Slavonskog Broda, kojima zahvaljujemo, kompaktusi će ove godine biti veliki korak i temelj svim budućim projektima u izgradnji suvremene, moderne, funkcionalne … Gradske knjižnice.
Fotografije prikazuju uspješno provođenje odobrenog projekta br. 1: Nabava kompaktnih regala i polica za opremanje skladišnog prostora, iz 2020.
 
 

There is no Event

Skip to content