Odobren projekt nabave kompaktusa

Lijepa vijest stiže nam iz Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske! Odobren projekt u 2020. godini s ciljem opremanja skladišnog prostora kompaktnim regalima također od strane Ministarstva, u ovoj godini je dobio svoj epilog. Naime, na prošlogodišnji Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2022. godinu, za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture pristiglo je ukupno 637 prijava od kojih je odobreno 219 programa, među kojima je i program naše Knjižnice: Nabava kompaktnih regala i polica, za koji će Ministarstvo kulture i medija izdvojiti 60.000,00 kn. Prava projektna završena priča po pitanju kompaktusa u donjem skladišnom dijelu Knjižnice, mala revolucija u smislu maksimalne iskoristivosti prostora, pretraživosti i preglednosti fonda, praktičnosti i lakoće pokretanja regala. Umjesto prijašnjih 9000 knjiga koje su bile smještene na klasičnim statičnim policama, sada će biti smješteno oko 19500 knjiga, što je između ostalog san i vizija svake knjižnice (iskoristivost prostora za smještaj knjiga).
Uz odobrena sredstva Ministarstva kulture i medija te podršku i suglasnost osnivača Grada Slavonskog Broda, kojima zahvaljujemo, kompaktusi će ove godine biti veliki korak i temelj svim budućim projektima u izgradnji suvremene, moderne, funkcionalne … Gradske knjižnice.
Fotografije prikazuju uspješno provođenje odobrenog projekta br. 1: Nabava kompaktnih regala i polica za opremanje skladišnog prostora, iz 2020.
 
 
04 travanj 2024
04. travnja - 29. kolovoza

Zdravlje nije samo odsustvo bolesti, ono je harmonija mentalnog, duševnog, duhovnog, fizičkog i socijalnog blagostanja. Kreativne radionice osmišljene su kao sigurno okruženje gdje ćete imati priliku istražiti vlastite kreativne potencijale, […]

23 travanj 2024
18:00-22:00

Dragi svi, pozivamo vas da nam se pridružite na programima u Noći knjige! Vidimo se!

23 travanj 2024
20:00-21:00

Pozivamo vas na program u Noći knjige, 23. travnja 2024. s početkom u 20.00 sati. Gradska knjižnica Slavonski Brod u suradnji s Centrom Ego Ideal, za usluge psihosocijalnog  savjetovanja, poziva […]

Skip to content