Pjesnici i glazbenici pjesniku

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a u organizaciji Društva hrvatskih književnika, Ogranka slavonsko-baranjsko-srijemskoga i Gradske knjižnice Slavonski Brod, održan je 1. prosinca 2021. s početkom u 12,00 sati program Pjesnici i glazbenici pjesniku, posvećen 10. godišnjici smrti Vladimira Rema.
Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Gradske knjižnice Slavonski Brod Ružice Bobovečki i predsjednika Društva hrvatskih književnika, Ogranka slavonsko-baranjsko-srijemskoga Mirka Ćurića cijenjenom skupu, o dugogodišnjoj suradnji s Vladimirom Remom su govorili prof. Vesna Kukavica ispred Hrvatske matice iseljenika i prof. Đuro Vidmarović, bivši predsjednik Društva hrvatskih književnika. Uslijedilo je predstavljanje romana unuke Vladimira Rema, mlade osječke književnice i dipl. komunikologinje Paule Rem „U ime kapitala“, kojeg su zajedno predstavili prof. dr. sc. Goran Rem i sama autorica, prisjećajući se odrastanja nje i brata Benjamina s djedom Vladimirom Remom.
Goran Vučković, zaposlenik Gradske knjižnice je zatim brodskoj javnosti predstavio rad pod nazivom Ostavština Vladimira Rema u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod, kojeg je zajedno sa kolegicama Zvjezdanom Saje i Mirnom Grubanović pripremao i izlagao za vrijeme trajanja 4. okruglog stola: Zavičajni fondovi i zbirke u knjižnicama panonskog prostora: riznice zavičajne prošlosti, u Osijeku, 16. rujna 2021. godine.
O svojim sjećanjima na Vladimira Rema svjedočili su i kazivali stihove brodski pisci i pjesnici Antun Toni Bartek I Ružica Martinović-Vlahović.
Goran Rem je na kraju programa spomenuo obiteljska sjećanja te zahvalio svima koji su pridonijeli da se uredi književna ostavština njegova oca.
Uglazbljene pjesme Vladimira Rema u izvođenju dua Ah uveličale su ovaj kulturni događaj, dodatno upotpunjen dodjelom Zahvalnica za doprinos radu i napretku Ogranka prigodom 40. obljetnice utemeljenja.
 
 

There is no Event

Skip to content