Posjet Pučkoj čitaonici Luke Lukića u Klakaru

Pučka čitaonica Luke Lukića koja je u prostorijama Područne škole Klakar otvorena za vrijeme manifestacije “Lukićevim stopama” 12. lipnja 2022., pravi je izdanak buduće narodne općinske knjižnice. Kako je osnovna zadaća županijske matične razvojne službe unaprijeđivanje i sustavno razvijanje knjižnične djelatnosti na području svoje nadležnosti, voditeljica Matične službe Gradske knjižnice Slavonski Brod je zajedno sa ravnateljicom i voditeljicom knjižnice Hrvatskog instituta za povijest – Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje posjetila Pučku čitaonicu u Klakaru 7. rujna 2022.
Tom se prigodom u ugodnom razgovoru sa domaćinima, idejnim začetnikom i organizatorom manifestacije, gdinom Matom Blaževcem i voditeljicom PPS “Snaše” gđom Vesnom Šimić razgovaralo o važnosti postojanja čitaonice i njenom značaju za sve žitelje Općine Klakar te o preduvjetima potrebnima za osnivanje knjižnice prema Standardu za narodne knjižnice u RH, u pogledu prostora, opreme, knjižnične građe i stručnog osoblja. Zahvaljujemo na konstruktivnom razgovoru i ukazanom gostoprimstvu koje je …uz miris nadolazeće jeseni i svega rečenog, ostavilo trajni pečat.
 
 
24 lipanj 2024
All day

Dragi korisnici, ljetno radno vrijeme Knjižnice traje od 24. lipnja do 2. rujna 2024. - ponedjeljak i utorak od 12.00 do 19.30 sati - srijeda, četvrtak i petak od 7.30 […]

Skip to content