Knjižnica na kućni prag

Želja i potreba za čitanjem knjiga pravo je svakog pojedinca, a knjižnica kao temeljno mjesto informiranja, razmjene znanja, ali i razonode i društvene inkluzije ima za cilj uključiti sve društvene skupine, osobito one koje su u opasnosti da budu marginalizirane ili isključene iz uobičajenih društvenih procesa.

Gradska knjižnica Slavonski Brod predstavlja uslugu za svoje korisnike pod nazivom „Knjige na kućni prag“. Cilj ove usluge jest olakšati pristup knjigama i knjižničnim uslugama osobama treće životne dobi, osobama s invaliditetom koje su nepokretne ili teško pokretne, zbog čega im je samostalan odlazak do knjižnice otežan ili u potpunosti onemogućen. Starije i teško pokretne osobe, koje su inače korisnici Gradske knjižnice, često se moraju oslanjati na „treće osobe“ kao posrednike između njih i knjižnice pri čemu izostaje dragocjeno iskustvo kontakta sa knjižnicom i društvene uključenosti.

Ovom uslugom Gradska knjižnica Slavonski Brod, ne samo da izlazi „iz svojih zidova“, nego razvija i dragocjeni svijet empatije, kao jedne od najvećih vrlina modernog doba.

Pristup usluzi imat će korisnici knjižnice s prebivalištem na području grada Slavonskog Broda kojima će se knjige u dogovoru dostavljati na kućnu adresu službenim vozilom knjižnice.

studeni 2023
Utorak, 28. studenoga 2023.

Klima li nam se klima?

Utorak, 28. studenoga 2023.

AUDICIJA za Djeda Božićnjaka! 🎅

prosinac 2023
Skip to content