Informativno-posudbeni odjel za odrasle

Odjel za odrasle i mladež smješten je na prvom katu Gradske knjižnice Slavonski Brod. Brojne police na više od 480 metara kvadratnih ispunjene su s 65 000 jedinica knjižne građe u otvorenom pristupu.
Odjel za odrasle i mladež je, uz Studijsku čitaonicu, opremljen s 20 sjedećih mjesta za korisnike, dva računala za rad korisnika, jednim uređajem za uvećanje tiska za slabovidne korisnike te računalom za pretraživanje knjižničnog kataloga.

U prostoru Odjela za odrasle i mladež nalazi se nekoliko različitih kutaka poput Zelene knjižnice, Opće čitaonice za čitanje dnevnog tiska i časopisa, Glazbene zbirke koja broji više od 1200 jedinica glazbene građe te zbirke AV građe.

Na informativno-posudbenom pultu posuđuje se i vraća građa, ali se mogu i dobiti preporuke za čitanje, potrebna literatura za razne seminarske, diplomske i druge radove te odgovori na razne informacijske upite.

Odjel za odrasle i mladež osmišljava i postavlja tematske izložbe knjižne i neknjižne građe te organizira programe vezane uz popularizaciju knjiga i čitanja poput književnih susreta, predstavljanja novih knjiga, prikaza novih knjiga u medijima, promidžbe knjiga, čitanja i raznih knjižničnih aktivnosti na društvenim mrežama i u drugim medijima.

studeni 2023
Utorak, 28. studenoga 2023.

Klima li nam se klima?

Utorak, 28. studenoga 2023.

AUDICIJA za Djeda Božićnjaka! 🎅

prosinac 2023
Skip to content