Studijska čitaonica

Smještena na katu, neposredno uz Odjel za odrasle i mlade, te Zavičajnu zbirku, Studijska čitaonica čini zajedno s njima jezgru najvrijednije knjižne građe u Gradskoj knjižnici.

U njenom prostoru, opremljenom policama i vitrinama za knjige, te specijaliziranim stolovima za studijski rad, nalazi se bogata zbirka raznih enciklopedija, bibliografija, rijetkih knjiga, pretisaka, književnih kritika s pratećim predmetnim katalogom i drugih publikacija iz svih područja znanosti, čija je građa na raspolaganju korisnicima za njihov studijski, istraživački i znanstveni rad. U ovom prostoru moći će se također koristiti i priručnici na engleskom jeziku – The New Encyclopedia Britannica u 32 sv. (1998) i druga slična izdanja, znanstveni i drugi časopisi, vrijedna građa Zavičajne zbirke i Odjela za odrasle i mladež, te knjižna građa koju Gradska knjižnica osigurava korisnicima putem međuknjižnične posudbe.

Prostor i građa Studijske čitaonice namijenjeni su prioritetno znanstvenim i stručnim djelatnicima, ali isto tako i studentima visokoškolskih ustanova i fakulteta – za temeljitije proučavanje tema iz različitih područja znanosti.

Skip to content